Het weer en klimaat op de Malediven

Weer en klimaat op de MaledivenDe Malediven hebben een zeer evenwichtig klimaat. Het weer en klimaat op de Malediven zijn heerlijk. Gedurende het hele jaar door is het er eigenlijk lekker weer. Het kan er natuurlijk wel eens regenen of hard waaien, maar over het algemeen is het weer er erg constant en kun je er vanuit gaan dat je heerlijk kunt genieten van de parelwitte stranden. De Malediven zijn daarom uitermate geschikt voor een huwelijksreis, en activiteiten als snorkelen en lekker eten en drinken.

Januari – Het weer en klimaat Malediven in januari

Januari heeft over het algemeen een minimumtemperatuur van 25 graden en een maximumtemperatuur van 30 graden. De gemiddelde zonuren per dag zijn is 8 uur. In januari kun je dus nog heerlijk op het strand liggen. Dat het water koud is hoef je niet bang voor te zijn. De zeewatertemperatuur heeft een een gemiddelde temperatuur van 28 graden.

Februari – Het weer en klimaat op de Malediven in februari

In februari merk je dat de minimumtemperatuur al weer iets aan het stijgen is ten opzichte van januari. Met een minimumtemperatuur van 26 graden en maximum temperatuur van 30 graden zijn er gemiddeld maar liefst 9 zonuren! Dat extra uurtje zorgt voor een gemiddelde stijging van een graden waardoor de zeewatertemperatuur gemiddeld 29 graden is.

Maart – Het weer en klimaat op de Malediven in maart

Nadat in februari de minimumtemperatuur een graden is gestegen, stijgt de gemiddelde maximumtemperatuur in maart met een raden naar 31 graden. De zonuren blijven gemiddeld gelijk, net als de zeewatertemperatuur.

April – Het weer en klimaat op de Malediven in april

Het aantal zonuren in april gaat terug naar 8 zonuren, maar de gemiddelde maximumtemperatuur stijgt naar 32 graden. De zeewatertemperatuur stijgt met een graad mee en komt uit op gemiddeld 30 graden. De minimumtemperatuur blijft 26 graden.

Mei – Het weer en klimaat op de Malediven in mei

In mei wordt het weer iets frisser, maar de cijfers liegen er niet om. Met een gemiddelde minimumtemperatuur van 26 graden en een maximumtemperatuur van 31 graden, blijft het heerlijk warm. Wel zijn er gemiddeld 7 zonuren en de gemiddelde watertemperatuur blijft 30 graden.

Juni – Het weer en klimaat op de Malediven in juni

De minimum en maximum temperatuur blijft hetzelfde als in mei, net als het aantal zonuren. Wel zakt de zeewatertemperatuur met een graad. Nog steeds heerlijk weer om op het strand te liggen of om te snorkelen.

Juli – Het weer en klimaat op de Malediven in juli

Waar in Nederland de zomer aan de gang is, zal in de Malediven de temperatuur gemiddeld met een graad zakken naar een gemiddelde maximumtemperatuur van 30 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur blijft 26 graden en de gemiddelde zonuren 7. Het zeewater is gemiddeld 28 graden.

Augustus – Het weer en klimaat op de Malediven in augustus

Op het zeewater na, blijven de gemiddelde cijfers in augustus hetzelfde als in juli. De zeewatertemperatuur stijgt namelijk weer een graad naar 29 graden.

September – Het weer en klimaat op de Malediven in september

In september zal de gemiddelde maximumtemperatuur hetzelfde blijven, 30 graden. De minimumtemperatuur zal dalen naar gemiddeld 25 graden. Het aantal zonuren blijft op 7 uur en de zeewatertemperatuur daalt af naar 28 graden.

Oktober – Het weer en klimaat op de Malediven in oktober

De enige veranderingen in oktober zijn het aantal zonuren. De rest van de cijfers blijft gelijk zoals ze in september waren. Het aantal zonuren zal stijgen naar gemiddeld 8 uur per dag.

November – Het weer en klimaat op de Malediven in november

In november stijgt alleen de zeewatertemperatuur met een graad naar 29 graden. Dit komt door dat gemiddelde uurtje extra zon op een dag. De rest van de cijfers blijft gelijk met oktober.

December – Het weer en klimaat op de Malediven in december

Waar we in Nederland nu de koude feestdagen vieren, is het in de Malediven gewoon gemiddeld minimaal 25 graden en maximaal 30 graden. Met 7 zonuren per dag zal de zeewatertemperatuur gemiddeld 28 graden zijn. Lekker genieten dus.