Je kunt hier van alles vinden over je vakantie naar de Malediven. Bijvoorbeeld over de verschillende resorts natuurlijk, maar ook over het weer en klimaat kunnen wij je meer vertellen.
Het hoogseizoen voor de Malediven is tussen november en maart. In die tijd is er veel zon en weinig wind. Ook buiten deze maanden is het prima vertoeven op de Malediven. Hoewel er dan wel veel wind staat, is het doorgaans zo’n 25 tot 30 graden.
Wanneer je naar de Malediven gaat, moet je goed letten op de geldigheid van je paspoort. Deze moet namelijk nog zes maanden nadat je terugvliegt nog steeds geldig zijn. En je hebt uiteraard een visum nodig. Daar hoef je overigens niet voor te betalen. Alcohol meenemen naar de Malediven is verboden, evenals het meenemen van koraal of schelpen terug naar huis.
Meestal kun je het kraanwater in de resorts drinken, omdat ze gebruik maken van een ontziltingsinstallatie. Dit is dus niet altijd het geval. Je bent niet verplicht om vaccinaties te hebben voor de Malediven, maar DTOP en tyfus vaccinaties worden wel aangeraden, evenals malariapillen. Ook muggenspray kan zeer zeker van pas komen.
Meestal word je vanaf het vliegveld per boot of watervliegtuig naar jouw bestemmingseiland gebracht. Je kunt met de boot tussen verschillende eilanden reizen. In principe wordt er op de Malediven betaald met Maldivische Rufiyaa, maar op de eilanden voor toeristen wordt voornamelijk betaald met de Amerikaanse dollar of met een creditcard. Geld opnemen kan niet overal, enkel op de grotere eilanden.
Het is handig om te weten dat de bevolking overwegend islamitisch is en op sommige plekken het dan ook gebruikelijk en gewenst is om je armen te bedekken. Topless en naakt zonnen mag ook niet op de resorts.
De Malediven waren in het verleden een kolonie van het Verenigd Koninkrijk. In 1965 werd de eilandgroep onafhankelijk en in 1668 werden de Malediven een republiek.
De Malediven bestaan uit ongeveer 2000 koraaleilandjes, de meeste hiervan zijn zo klein en onbewoonbaar. De eilandengroep lift ongeveer 750 kilometer ten zuid-westen van Sri Lanka. Het totale oppervlakte van de Malediven is ongeveer 100.000 vierkante kilometer. De Malediven bestaan dan ook voornamelijk uit zeeoppervlakte. Van alle eilanden worden slechts 202 bewoond. Er wonen ongeveer 400.000 inwoners op de Malediven. De bevolking bestaat voornamelijk uit Arabische en Indiase bewoners.
De hoofdstad van de Malediven is Malé. Malé is slechts 2 vierkante kilometer groot en is volledig volgebouwd. Door het ruimtegebrek worden de dichtstbijliggende eilanden volgebouwd. Het internationale vliegveld van de Malediven ligt op een ander eiland vlakbij Malé.
Hoewel u er in de resorts weinig van zult merken speelt de Islam een belangrijke rol in de Malediven. Je zult er iets van merken wanneer je lokale eilanden bezoekt. Op deze eilanden is het de norm om je qua kleding iets aan te passen, bedekte armen zijn de norm. Ook vind je buiten de resorts geen alcohol. Belangrijk om te vermelden is dat de Malediven minder streng zijn in vergelijking met andere Islamitische landen.
Een Malediven vakantie als huwelijksreis. Steeds meer getrouwde stellen kiezen ervoor om hun huwelijksreis op de Malediven te spenderen. Een huwelijksreis naar de Malediven staat gelijk aan een heerlijk luxe en ontspannen honeymoon. Wie wil nou niet heerlijk overnachten op één van de mooie eilanden van de Malediven.
Op de Malediven heerst een zeer tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Daarnaast is de luchtvochtigheid vrijwel altijd hoog. Door de ligging van de Malediven staat er altijd wind, hierdoor is het goed uit te houden. In de periode van mei tot en met augustus is er door de zuid-westelijke moesson meer wind en regen. Toch is er ook in deze periode meestal mooi weer op de Malediven. In de periode van november tot maart is er een noord-oostelijke moesson. Deze moesson zorgt voor stabiel weer; veel zon en weinig wind. Deze periode is dan ook het hoogseizoen van de Malediven.
Het is belangrijk om te weten dat je paspoort 6 maanden na terugkomst nog geldig dient te zijn. Een visum is verplicht en is gratis te verkrijgen. In feite is dit niets meer dan een stempel in je paspoort. Het visum is 30 dagen geldig.
Tot slot is het verboden om koraal en schelpen uit te voeren. Ook is het verboden om alcohol in te voeren.
Vaccinaties (DTOP en tyfus) en malaria-pillen zijn niet verplicht maar worden wel aangeraden. Raadpleeg voor je reis altijd de website van de GGD voor de meest actuele adviezen. Op de grote toeristeneilanden is vrijwel altijd een arts aanwezig. Tot slot zijn zonnebrand creme van een hoge factor en muggenspray een absolute must om mee te nemen.
Op de resorts kan je het water uit de kraan vaak drinken. De meeste resorts maken gebruik van een ontziltingsinstallatie om zoet water te produceren. Ook is er vaak bronwater in flesjes aanwezig. Deze flesjes zijn echter vrij prijzig, ze moeten immers van ver komen.
Op de Malediven maakt de lokale bevolking gebruik van de Maldivische Rufiyaa. Op de toeristen eilanden wordt er echter gebruik gemaakt van de Amerikaanse dollar (USD). Het is op de resorts gebruikelijk om met een creditcard te betalen. Geld opnemen kan alleen op de grote eilanden.
Wij hebben een paar leuke feitjes over de Malediven op een rijtje gezet. Leuke weetjes die je waarschijnlijk nog niet wist.
Een onbezorgde vakantie naar de Malediven is natuurlijk een vakantie naar een all inclusive resort. Lekker twee weken lang genieten van de hagelwitte stranden, lekker eten, lekker drinken, mooi weer en genoeg dingen om te doen. Kortom, het paradijs op aarde. Tijdens een verblijf op de Malediven kom je volledig tot rust. Wil jij profiteren van een Malediven vakantie aanbieding? Klik dan op één van de links op onze website. Zo ga je direct naar de aanbiedingen pagina van bijv. TUI en profiteer je van de allerbeste prijs!
Het vervoer gaat hoofdzakelijk per boot. Ook wordt er op de Malediven veel gebruik gemaakt van watervliegtuigen.
De moedertaal op de Malediven is Dhivehi. Op de resorts spreken de medewerkers Engels.
De gemiddelde Maldiviër heeft het niet breed. Een kleine fooi van een paar USD kan daarom geen kwaad.
Op de resorts merk je maar weinig van de Islamistische achtergrond van de Malediven. Bezoek je een lokaal eiland? Pas je kleding dan daarop aan. Het is op resorts verboden om topless of naakt te zonnen.