Heb jij dit jaar geen zin in een koude, druilerige kerst? Overweeg dan om deze kerstvakantie de Malediven te bezoeken. Het beste seizoen begint dan pas net: met temperaturen rond de dertig graden en weinig neerslag is het er prima te vertoeven. De witte stranden, blauwe zee en de vele tropische vissen maken de Malediven dé vakantiebestemming voor zij die van zon, zee en snorkelen houden. Meer informatie over de reis, een hotel boeken en leuke activiteiten om te ondernemen lees je hier.

De Malediven: hoe kom je er eigenlijk?

De reis naar de Malediven kan soms wat gecompliceerd lijken, maar dit valt reuze mee. Je kunt ervoor kiezen om een vliegticket te kiezen met een tussenstop, maar een directe vlucht is ook mogelijk. Echter is de eerste optie vaak wat goedkoper. De directe vlucht duurt ongeveer 13 uur, waarna je land in Malé. Handig is om tijdens de vlucht een rugzak laptop mee te nemen, zodat je die bij je kunt houden. Zo weet je zeker dat jouw laptop niet kwijtraakt. Bij aankomst op de Malediven word je voorzien van een zogenaamd visum on arrival. Met dit type visum mag je tot dertig dagen in het land verblijven. Let er daarbij wel op dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn om dit visum te verkrijgen.  De Malediven bestaan natuurlijk uit allerlei eilanden. Zo is het vliegveld ook een los eiland, waardoor je de hoofdstad het best kunt bereiken door middel van een veerboot. Een hotel kun je boeken op een van de vele resorteilanden. Deze luxe eilanden zijn van alle gemakken voorzien, zodat jij heerlijk vakantie kunt houden.

De beste bezienswaardigheden op de Malediven

Moet je tijdens jouw vakantie nog een aantal uur remote werken? Ook dat is geen probleem: met een goed beschermende leren laptoptas dames neem je jouw laptop makkelijk mee, zonder dat het beschadigd raakt door zand of water. Maar er is meer te doen op de Malediven. Eén van de populairste activiteiten is natuurlijk het duiken en snorkelen. Dat is niet gek: er is zoveel te zien onder water. Dankzij het prachtige, kleurrijke koraal is de zee een leefgebied voor allerlei verschillende tropische vissen, maar bijvoorbeeld ook voor zeeschildpadden. Ook mantaroggen en walvishaaien zijn hier frequent te zien. Een andere populaire trekpleister zijn de opgravingen op het eiland Thoddoo. Bij deze boeddhistische ruïne is rond de jaren 1950 onder andere een boeddhabeeld ontdekt. Ook het Sultan Park is de moeite waard om te bezoeken. Deze prachtige, koninklijke tuinen bieden een groene oase. Het beste moment om dit park te bezoeken is ‘s ochtends of ‘s avonds, wanneer de temperatuur niet op zijn hoogst is.

Dit is het beste moment om de Malediven te bezoeken

In tegenstelling tot de temperatuurverschillen tussen de winter en zomer in Nederland, bieden de Malediven het hele jaar door een aangename temperatuur van gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. Echter hebben de Malediven wel een natte en een droge periode. De beste periode om de Malediven te bezoeken is van december tot en met april, wanneer er weinig buien vallen. Je kunt kerst dan ook perfect vieren in de prachtige, warme Malediven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *