Ben je zwanger, maar wil je wel even helemaal tot rust komen door op vakantie te gaan? Dan zijn de Malediven een absolute aanrader. Prachtige stranden, kraakhelder water en een natuur waar je u tegen zegt. Toch zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden als je zwanger bent. Waar dit voor de één vanzelfsprekend is, zien we vaak wel dat veel zwangere vrouwen toch wat onzeker worden wanneer ze naar het buitenland gaan. Dit heeft niet zozeer te maken met het land zelf, maar wel met de verschillen qua eten en drinken ten opzichte van Nederland. Nu valt dit binnen Europa vaak nog wel mee. Alhoewel je in Spanje natuurlijk ook niet uit de kraan moet drinken. Om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos naar de Malediven kunt terwijl je zwanger bent, hebben wij een aantal tips voor je.

Reisadvies voor zwangere vrouwen op de Malediven

Voordat je je reis naar de Malediven plant, is het belangrijk om medisch advies in te winnen. Praat met je verloskundige of arts om er zeker van te zijn dat reizen tijdens je zwangerschap veilig is. Zij kunnen je ook informeren over eventuele speciale voorzorgsmaatregelen die je moet nemen. Nu zal dit in de meeste gevallen wel positief zijn, maar kan het wel zijn dat het in jouw persoonlijke situatie niet verstandig is om überhaupt in het vliegtuig te stappen. Wat we namelijk vaak zien, is dat veel vrouwen last krijgen van stuwing. Nu is het allereerst aan te raden om een prenatal voedingsbh aan te schaffen die je borstel ondersteunt, maar kan vliegen door de extra druk zelf gevaarlijk zijn voor jou en ook voor je kind.

Let op wat je eet en drinkt

Waar we in Nederland natuurlijk precies weten wat we wel en niet mogen hebben tijdens de zwangerschap, is dit in het buitenland vaak net even anders. We hebben het al even gehad over water uit de kraan, maar ook bepaalde voeding is niet verstandig in het buitenland. Zo kun je op de Malediven natuurlijk genieten van heerlijk verse vis en ook verschillende tropische vruchten. Belangrijk is vooral dat je voeding niet rauw is. Twijfel je of je iets wel of niet moet nemen, dan is het aan te raden dit niet te doen. Je kunt er beter achteraf spijt van hebben dat je iets hebt overgeslagen, dan dat je spijt hebt dat je het toch hebt gegeten en je drie dagen misselijk in je bed ligt.

Vergeet je zwangerschapskleding niet

Vergeet niet om comfortabele zwangerschapskleding zoals een zwangerschapsbh  in te pakken voor je reis naar de Malediven. Kies voor lichte en ademende stoffen die geschikt zijn voor het warme klimaat. Denk aan jurkjes die lekker los zitten en ook schoenen die wel goede ondersteuning bieden, maar niet te strak zitten. Je zult zien dat wanneer je de juiste voorbereidingen treft, je prima zwanger naar een tropisch land kunt en dus echt niet thuis hoeft te blijven. Het enige wat dus wel verstandig is, is om advies in te winnen bij je verloskundige en/of huisarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *