Examens achter de rug? Dat is genoeg reden om even lekker van je vrijheid te gaan genieten! Wat is er namelijk fijner dan de intense jaren van de middelbare school af te sluiten met je vrienden, voordat je aan je volwassen leven aan het mbo, de hogeschool of universiteit gaat beginnen? Een examenreis is de perfecte manier om wat lol te trappen voordat je weer terug de schoolbanken in keert. Op de volgende examenreis bestemmingen heb jij vast en zeker de tijd van je leven!

De klassiekers

Er zijn natuurlijk een aantal bestemmingen die al sinds jaar en dag populair zijn onder jongeren voor hun examenreis. De kans is dan ook groot dat jij iemand kent die op een van de volgende bestemmingen geweest is voor hun welverdiende vakantie. En dat begrijpen we compleet, omdat deze paradijsjes met recht hun plek in de top verdienen!

 

Albufeira, Lloret en Chersonissos zijn en blijven de favoriet onder jongeren. Op deze bestemmingen is de omgeving prachtig, zijn de stranden fijn en de feestjes legendarisch. Regen genoeg dus om het vliegtuig naar Portugal, Spanje of Griekenland te pakken! Mallorca is tevens populair als alternatief vakantie-eiland. Hier heb je de mogelijkheid een leuk feestje te pakken, maar je kan ook gewoon fijn relaxen aan het strand of in de dorpjes. Opopnaarmallorca.nl vind je de beste accommodaties en tips voor op dit fijne eiland.

Nieuwe alternatieven

Spreken bovenstaande bestemmingen je niet zo aan? Dan kan je natuurlijk ook gewoon gaan voor een alternatieve bestemming! Door voor een minder bekende examenreisbestemming te gaan, loop je bovendien veel minder risico om allerlei bekenden tegen het lijf te lopen. Win-win!

 

Het fijne eiland Kos bijvoorbeeld, is een stuk minder bekend dan Kreta, maar daarom absoluut niet minder indrukwekkend. In Kos hangt de eeuwige vakantiesfeer, met haar fijne stranden en het gezellige Kos-Stad, waar het aan feestjes niet ontbreekt. Maar ook het Kroatische Split is populair onder jongeren. Als opkomende vakantiebestemming vormt deze stad de ideale bestemming voor geschiedenis- en cultuurfanaten. En met het feesteiland Hvar enkel een boottochtje van je verwijderd, ben je ook nog eens verzekerd van een goede cocktail in de beachclub. Willen we! Mocht je nu echt wat meer willen uitpakken, is een eiland als Curaçao natuurlijk ook nooit een slecht idee. Hier schijnt de zon vrijwel altijd, is de sfeer doorgaans relaxed en zijn de zeeën ongekend. Check opnaarcuracao.nl voor meer informatie.

Gewoon in eigen land

Helemaal geen zin om zo ver te reizen voor je examenreis? Hoe leuk het ook allemaal is, reizen kost natuurlijk ook gewoon een boel geld. Het is dan ook helemaal niet onbegrijpelijk als je het liever wat dichter bij huis zoekt. In eigen land is er bovendien genoeg te zien en beleven! Wat dacht je bijvoorbeeld van bekende namen als Renesse en Appelhof, de jongerencamping op Terschelling? Op deze plekken beleef je ongetwijfeld ook een geweldige vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *