Als je op vakantie gaat wil je er ook graag netjes uitzien. Daarom wil je misschien wel luxe overhemden meenemen. Maar dan zit je nog met een vraag en dat is hoe kun je overhemd dan kreukvrij meenemen op vakantie? Daar kunnen wij je gelukkig alles over vertellen. Er zijn namelijk verschillende opties en dan is het aan jou om na te gaan welke manier het beste bij je past. Probeer alle opties uit, en dan zie je vanzelf wat voor jou het beste werkt voor als je op vakantie gaat.

Overhemd opvouwen

Het is de bedoeling dat je je overhemd kreukvrij gaat inpakken in je eigen koffer. Daarvoor is het van belang dat je je overhemd eerst gaat strijken. Vervolgens hang je hem een tijdje uit. Als je dat hebt gedaan en het is tijd om in te pakken dan kun je je overhemd op een vlakke ondergrond plaatsen. Let hierbij wel goed op dat je de (dichte) knoopjes naar beneden plaatst. Je moet dan de rechter en de linkerzijde tot en met de schouders van het hemd naar binnen vouwen (dit doe je tot ongeveer 1/3). De volgende stap is dat je de mouwen dan ook langs deze lijn naar binnen gaat vouwen. De onderkant van de mouwen moet je ook naar binnen vouwen. Je vouwt dan je overhemd één keer dubbel en dat doe je tot aan de boord. Leg in je koffer geen zware spullen op je overhemd. Anders kan hij alsnog vouwlijnen krijgen en dat wil je juist voorkomen.  

Oprollen kan ook!

Het is ook mogelijk dat je ervoor kiest om je overhemd op te rollen en dan mee te nemen op reis. Hierdoor kun je ook zoveel mogelijk kreukels voorkomen. Dit is een snelle maar ook vrij eenvoudige manier en hoe ga je dat doen? Om te beginnen moet je een grote handdoek pakken en daar leg je dan je gestreken overhemd op. Je slaat dan de mouwen naar binnen en dan rol je vervolgens de handdoek samen met je hemd op, doe het wel heel voorzichtig! Het is echt zo gebeurd want binnen een paar seconden heb je je overhemd ingepakt! Het is tevens een ideale manier als je zo ook handdoeken mee wil nemen, dan heb je in ieder geval een net kreukvrij overhemd bij op vakantie en een handdoek, ideale optie toch? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *