Ben jij er startklaar voor om op een strandvakantie te gaan? Nou, lees dan zeker verder om te ontdekken wat je absoluut nodig hebt om van een ultieme strandvakantie te genieten. We hebben daarvoor alle belangrijke benodigdheden verzameld die je hiervoor mee wilt nemen.

Kleding en schoeisel

Op een strandvakantie gaan is aan leuke, vrolijke casual kleding verbonden. Dus is het de tijd om al je zomerkleding uit de kast te halen en je licht en comfortabel te kleden. Denk daarbij onder meer aan een zomerjas, broeken (zowel kort als lang), topjes, ondergoed en sokken, rokken / zomerjurken, een pyjama en indien nodig regen- en sportkleding. Daarnaast heb je schoenen (stevig en licht van gewicht) en slippers van Slippery.nl nodig.

Je gaat uiteraard nooit zonder je zonnebril en zonnehoed/pet op stap. Maar vergeet ook zeker niet enkele accessoires, zoals een zomersjaal, sieraden en riem in te pakken. En afhankelijk van waar je trip naartoe gaat, waterschoenen om je voeten tegen rotsen en koralen te beschermen.

Toilet- en hygiëneartikelen

De standaard benodigdheden die je altijd nodig hebt, moet je niet vergeten in te pakken. Zoals je (elektrische) tandenborstel, tandpasta, deodorant, scheermesjes, douchegel en shampoo, persoonlijke medicijnen, enzovoort.

Wil je ook zeker extra toiletartikelen meenemen om je optimaal tegen de zon op het strand te beschermen. Kies in dit geval voor een zonnebrandcrème van SPF 30 of hoger die ook waterbestendig is. Zodat je tegen zowel UVB als UVA zonnestralen beschermd bent.

Pak daarnaast een SPF lippenbalsem en aftersun lotion in. En neem bovendien een handreinigingsmiddel en vochtige doekjes mee om je handen te desinfecteren en hier al het zand af te halen voordat je gaat eten. En vergeet een beschermende insectenspray voor ‘s avonds niet.

Strandspullen

Controleer voordat je de strandspullen inpakt welke voorzieningen je hotel of vakantiewoning bevat. De meeste aanbieders verstrekken immers strandstoelen, parasols en handdoeken/strandlakens tijdens jouw verblijf.

Je kunt echter wel het volgende meenemen: een strandtas met apart een zogenaamde ‘dry bag’, een koeler, herbruikbare waterfles, strandspellen en eventueel zandspeelgoed voor als je kids meeneemt. Pak ook zeker boeken, tijdschriften of een e-reader in en een powerbank met de juiste oplaadkabels.

Als je een avontuurlijke strandvakantie tegemoet gaat, neem dan je snorkeluitrusting, een onderwater camera en een waterproof selfie stick mee.

Het mobieltje en toebehoren

Een reisstekker is ook erg belangrijk voor als de lichtnetaansluiting anders dan bij ons thuis is. Want zonder deze essentiële accessoire wordt het wel heel moeilijk om je gadgets op te laden. Zoals je geliefde mobieltje en een draagbare Bluetooth luidspreker.

Belangrijke reisdocumenten

Als laatste mag het duidelijk zijn dat je het volgende zeker niet wilt vergeten: je paspoort / identiteitskaart, rijbewijs, contant geld of bankpas en creditcard. De verzekeringscertificaten, vaccinatiekaarten (dus niet alleen voor COVID-19, maar ook inentingen voor tropische locaties) en andere reisdocumenten (zoals vliegtickets, hotelbevestiging, et cetera).

Wat je nodig hebt voor de ultieme strandvakantie conclusie

Zo heb je een idee wat je op een strandvakantie mee moet nemen. We hopen dat de bovenstaande mini-checklist jou hier prima bij helpt. Je bent er nu helemaal klaar voor om te gaan. We wensen je een goede reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *