Ga je binnenkort op vakantie naar Noord-Italië? Dan is de kans groot dat je verblijft in de buurt van één van de meren die zich daar bevinden. Campings langs het water zijn niet moeilijk te vinden in Italië. Dankzij de overvloed aan beschikbare campings kun je eigenlijk bij elk van de Italiaanse meren een onvergetelijke kampeertocht maken! Kamperen aan zo’n meer in Italië voelt als iets uit een droom. Je zit naast je tent, geniet van een glas wijn of een lekkere kop koffie en kijkt uit over de rotswanden en pijnbomen die weerspiegeld worden in de rivier. Er is een aantal meren te vinden in de bergachtige streken van Noord-Italië, het ene meer nog mooier dan de ander. Heb je wat hulp nodig bij het kiezen? Wij helpen je graag verder!

Campings aan het Lago Maggiore

Het feit dat het Lago Maggiore zowel in Zwitserland als in Italië ligt, maakt een camping Lago Maggiore nog nét iets leuker. Het water in het meer is prachtig blauw en de omringende bergen zijn vrij hoog. Je kunt van de ene naar de andere kant van het meer varen met een van de veerboten, waardoor je het hele meer en de omgeving kunt verkennen. Verbania en Locarno zijn twee van de steden rond het meer die zeker een bezoekje waard zijn. Een uitstapje naar Isola Bella is ook een aanrader. Rondom het meer is een groot aantal campings te vinden, van rustige gezinscampings tot levendige jeugdcampings.

Campings aan het Idromeer

Het Idromeer ligt tussen het Gardameer en het Lago d’Iseo. Er komen hier niet zoveel bezoekers en de omgeving is zeer rustiek. Dat is niet zo gek, want het meer is een van de meren in Noord-Italië die aan de kleinere kant zijn. De dorpjes die rond het meer liggen hebben een middeleeuws uiterlijk. Het landschap wordt gedomineerd door bergen en bossen en het meer wordt beschouwd als een van de meest serene en ongerepte van heel Italië. Wanneer je op zoek gaat naar een camping Noord Italië is dit meer zeker een aanrader.

Campings aan het Meer van Lugano

Het Meer van Lugano is te vinden op de grens tussen Zwitserland en Italië. Je kunt citrusbomen en palmbomen zien langs de oever van het meer. Op zich is Lugano een stijlvol dorpje met veel aangename wandelingen rond het meer. Het water mondt uiteindelijk uit in het Lago Maggiore. San Salvator en Monte Brè zijn de dominante bergen in de omgeving van Lugano. Aan de kant van Zwitserland liggen de meeste campings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *