Na een lange coronaperiode met beperkte reismogelijkheden, konden we afgelopen zomer eindelijk weer op vakantie. En wat hebben we gesnakt naar een paar weken vakantie. Zo was de drukte bij vliegvelden als Schiphol ongekend, maar stonden er ook weer flinke files richting het zuiden. De vakantieganger is te verdelen in twee types, de één houdt van een luxe vakantie met alle er op en er aan en gaat het liefste naar luxe vakantiebestemmingen als de Malediven of Curaçao. De andere gaat juist het liefst helemaal back to basics. Zonder luxe de wilde natuur in om daar een aantal weken te genieten van de rust en te overleven van de natuur. Wat voor soort vakantie past het best bij jou? 

Luxe vakantie 

Veel vakantiegangers houden ervan om flink uit te pakken tijdens de vakantie. Na een jaar hard werken, willen ze flink verwend worden en alleen maar luxe. Vakantiebestemmingen als de Malediven zijn erg populair bij deze mensen. Het liefst genieten ze de gehele dag van zon, zee en strand en doen ze het liefst zo weinig mogelijk. De Malediven lenen zich daar goed voor. De Malediven is een eilandengroep ten zuiden van India. De Malediven staan bekend om de witte stranden, blauwe zee en mooie onderwaterwereld. Veel vakantiegangers bezoeken de Malediven dan ook om dit prachtige onderwaterwereld te aanschouwen.  

Back-to-basics 

Compleet het tegenovergestelde van de luxe vakantiegangers zijn de mensen die tijdens hun vakantie helemaal back-to-basics gaan. Zo weinig mogelijk luxe en zo primitief mogelijk. Ze trekken er het liefst op uit met een backpack met zo weinig mogelijk spullen. Alleen het broodnodige zoals een klein koepeltentje, kookgerei, slaapmat met slaapzak en een vouwbaar campingstoel gaat mee. Even niet de luxe van computers, tv’s, een douche of bad die ze thuis hebben, maar wassen in een rivier. Na een aantal weken zijn ze dan weer helemaal opgeladen voor het dagelijkse leven waarbij ze weer vele uren achter een scherm zitten.  

Wat voor vakantietype ben jij? 

Ben jij het luxepaardje en laat je jezelf helemaal verwennen tijdens een vakantie? Of ben jij juist iemand die het zat is om de gehele dag naar beeldschermen te kijken en wil je door helemaal back-to-basics te gaan, jezelf weer helemaal opladen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *