Vrijheid ervaren: dat is wat je tijdens een roadtrip doet. Even de auto verhuur regelen en je bent zo vrij als een vogeltje. Geen zorgen om de trein of de bus, maar gewoon zelf bepalen wanneer je vertrekt. Daarnaast kun je meerdere plaatsen meenemen, waardoor je niet iedere nacht in hetzelfde hotel slaapt. In dit artikel lees je over de vier mooiste landen van Europa die zich lenen voor een roadtrip.

Spanje

Genieten van de prachtige Spaanse kusten of juist het binnenland bezoeken. Als je gaat vliegen, kun je een auto huren op locatie, bijvoorbeeld een auto huren ibiza airport. Zo kun je vanuit het vliegtuig direct in de auto stappen. Alle voordelen van het snelle vliegen en het gemak van een eigen auto!

Naast het mooie Ibiza, kun je ook bezoekjes brengen aan bijvoorbeeld Barcelona, Andalusië of Sevilla. Neem aan een van de mooie stranden een verfrissende duik en vergeet zeker niet om een de natuur in te trekken. Het grootste natuurpark van Spanje, Sierra de Cazorla, is niet enorm bekend onder de toeristen, dus daar kun je genieten van een overheersende rust.

Frankrijk

Al jaren staat Frankrijk aan de top als het gaat om favoriete vakantielanden. Geen wonder, want het is er geweldig. En het is goed te doen vanuit Nederland. Even een auto huren rotterdam bijvoorbeeld, en binnen een oogwenk heb je Frankrijk bereikt.

Frankrijk leent zich door de afwisseling van steden, natuur, platteland en kusten uitstekend voor een heerlijke roadtrip, waarbij je verschillende delen van het land aandoet. Zo kun je de indrukwekkende gebouwen van Parijs bekijken. Wil je graag even de geschiedenis induiken? Bezoek dan Normandië, dat bekend staat om monumenten uit de Tweede Wereldoorlog. Ook voor de actieve vakantie kun je prima naar Frankrijk.

Kroatië

Degene die de Balkan al ontdekt heeft, zal het er vast mee eens zijn. Het is een prachtige regio met een mooie natuur en geweldige cultuur. Een van die Balkanlanden is Kroatië. Kroaten houden niet van massatoerisme en bouwen daarom bijvoorbeeld niet aan zee. Ze willen graag het authentieke karakter behouden.

De regio’s Istrië en Dalmatië zijn beiden een bezoekje waard. Je vindt er prachtige natuurparken zoals de Plitvice-meren en de Krka-watervallen. Verder loop je de kans om er een beer te spotten! Ook voordelig is dat Kroatië betaalbaar is. Het land biedt verder bijna 1800 kilometer kustlijn. Het is er authentiek, maar ook modern.

Zwitserland

De allerbekendste roadtrip in Zwitserland is de Grand Tour of Switzerland. Deze reis telt maar liefst 1643 kilometers. Daarvoor krijg je veel terug: 46 topattracties, 22 meren, 5 Alpenpassen en 13 UNESCO-werelderfgoederen.

Met deze roadtrip weet je zeker dat je alle highlights zult zien. Bezoek de mooiste Middeleeuwse plaatsen, de prachtigste kloosters en ongerepte natuur. Waar mogelijk worden snelwegen vermeden, zodat je echt op de rustige routes komt te rijden en kunt genieten van de toeristische routes. De route bestaat uit verschillende etappes, waardoor je de route niet als geheel hoeft te rijden, maar ook op kunt splitsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *