Al enige tijd wordt gesproken over het belang om meer tijd buiten door te brengen. Door de drukte van alledag brengen mensen steeds meer tijd door in kantoren en afgesloten ruimten.

Het is geen toeval dat het aantal mensen dat aan depressies en angsten lijdt, bijvoorbeeld, is toegenomen. Deze en andere ziekten houden rechtstreeks verband met de levensstijl. Daarom geven wij in dit artikel enkele goede redenen waarom je meer tijd onder de zon zou moeten doorbrengen. Bekijk ze!

1. Vitamine D

De eerste en bekendste reden om jezelf bloot te stellen aan zonlicht, is vitamine D. Het heeft geen zin een vitaminecomplex te nemen als je jezelf niet blootstelt aan de zonnestralen. Maar wat is nu eigenlijk het belang van deze specifieke vitamine?

Zonder vitamine D kunnen de botten geen calcium opnemen. Het is dus een krachtige bondgenoot tegen rachitis en osteoporose. Vitamine D beschermt ook het hart en de hersenen en stimuleert het immuunsysteem.

2. Meer creativiteit en concentratie

Wegblijven van elektronische apparaten en in contact blijven met de natuur heeft een krachtig effect op de hersenen! Na een weekend aan het strand, een waterval of kamperen in de bergen, bent je met een gerust gemoed. Dit zal rechtstreeks zijn weerslag hebben op jouw prestaties en creativiteit.

3. Synchronisatie van de biologische klok

De voordelen van de zon strekken zich uit tot verschillende gebieden van ons lichaam, één daarvan is de slaap. Ongeveer 15 minuten per dag in de zon kan helpen de slaapcyclus te reguleren, wat het welzijn en de stemming bevordert. Hiermee kan het organisme de werk- en rusttijden bepalen. Een goede nachtrust verhoogt de concentratie, het humeur en de creativiteit.

4. Verhoogde gezondheid van de ogen

Een paar minuten per dag in de zon kan de gezondheid van de ogen verbeteren, het gezichtsvermogen verbeteren en verschillende ziekten zoals pterygium en maculadegeneratie voorkomen. Denk eraan, om van dit voordeel te genieten, moet je niet rechtstreeks in de zon kijken.

5. Minder stress en angst

Als je eenmaal in contact komt met de natuur en het zonlicht, zul je vanzelf langzamer gaan. De natuur heeft geen haast. Weg van de schermen en genietend van het zonlicht vernieuwt het lichaam zich. Het is onvermijdelijk dat meer tijd buiten doorbrengen je meer ontspannen, minder angstig en gelukkiger maakt.

Probeer het eens! Stoere tuintafel kopen, bereid een heerlijke maaltijd en breng wat tijd door in de zon. Verander je routine en word gelukkiger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *