Sardinië is een prachtig Italiaans eiland in de Middellandse Zee, ten westen van de Laars van Italië. Het is een geweldige vakantiebestemming, zeker voor strandliefhebbers. Maar naast zonnebaden aan de zee, is er nog zoveel meer te zien en te doen op Sardinië. Ga je een huisje Italië huren in het noorden van dit mooie eiland? We hebben een lijstje voor je gemaakt van plekken die je zeker moet bezoeken.

Gola di Gorropu

Een van de meest populaire bezienswaardigheden die je vanuit een van de luxe vakantiehuizen in Noord-Sardinië kunt bezoeken, is Gola di Gorropu. Dit is een van de diepste kloven van Europa en wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. Je kunt er per jeep naar toe of met een mooie bergwandeling. Dat laatste is zeker aan te raden als je het in je hebt, want je komt prachtige uitzichten tegen.

Grotten van Nettuno

De Grotten van Neptune (Neptunis) zijn onderzeese druipsteengrotten. Ze bevinden zich in het puntje van natuurpark Parco Naturale Regionale di Porto Conte, wat op zichzelf al een bezoekje waard is. Om de grotten te bereiken moet je eerst nog een boottocht maken, maar als je er eenmaal bent kijk je je ogen uit. Naast mooie druipstenen en is zelfs een ondergronds meer.

Spiaggia della pelosa

Het woord het mooiste strand van Sardinië genoemd en niet zomaar. Spiaggia della pelosa heeft mooi wit zand, prachtig helder water in verschillende kleuren blauw en in het midden van dit water vind je een piepklein ‘eiland’ met daarop een 17e-eeuwse toren. Sprookjesachtig!

Bosa

Sardinië kent vele leuke dorpjes die erg leuk zijn om te bezoeken. Een van die dorpjes is Bosa. Bijzonder is dat dit dorp bestaat uit talrijke huizen in allerlei kleuren. Het kleurrijke geheel zorgt voor mooie fotomomenten, maar je kunt er ook heerlijk op de terrassen plaatsvinden, wandelen langs de rivier Temo, die door de stad loopt, of een bezoek brengen aan het kasteel bovenop de heuvel waar het dorp tegenaan gebouwd is.

Basilica di Saccargia

In de provincie Sassari vind je de beroemdste kerk van Sardinië. De kerk, die voluit de Basiliek van de Heilige Drievuldigheid van Saccargia wordt genoemd, is gebouwd in het jaar 1112. De afwisseling van zwart basalt en wit kalksteen maakt de kerk in Romaans-Toscaanse stijl erg bijzonder. De moeite waard om te bezoeken, ook vanwege de mooie, groene omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *