Het nieuwe jaar is al een tijdje bezig, maar gelukkig is het nooit te laat voor goede voornemens! Wil jij al jaren je manier van leven beteren en gezondere keuzes maken? In de praktijk kan het soms best lastig zijn om aan je doelen te werken. Het is daarom belangrijk dat je haalbare doelen stelt. Als je bijvoorbeeld nooit sport, is het niet handig om als doel te hebben ineens vijf dagen per week te sporten. Onthoud dat de kleinste veranderingen vaak zorgen voor het grootste effect! In deze blog lees je over haalbare tips om een gezonde leefstijl te krijgen. Veel succes!

Ontspanning

De eerste tip voor een gezond leven is om voldoende ontspanning in te plannen. Tegenwoordig zijn we vaak druk bezig met bijvoorbeeld ons werk of gezin, en schiet de rust en ontspanning er soms bij in, terwijl je daar juist energie van krijgt! Plan dus die reis in die je al lang wilde maken en geniet ervan. Zorg er dan wel voor dat je een pcr test voor je vakantie hebt gedaan, zodat je veilig op reis kunt. Wedden dat je na je vakantie weer herboren bent en met nieuwe energie de dag weer kunt beginnen? Doen dus!

Eten

Gezonde voeding hoort bij een gezonde leefstijl. Probeer geen verzadigde vetten te eten, maar juist voor onverzadigde vetten te kiezen. Onverzadigde vetten zijn namelijk de goede vetten. Die vind je onder andere in avocado, vette vis en noten. Verder zit dit in plantaardige oliën, zoals zonnebloemolie, olijfolie en lijnzaadolie en in boters, zoals halvarine en margarine. Ook zijn groentes ontzettend gezond. Zorg er dan ook voor dat je elke dag minstens 250 gram groente eet. Verder is het belangrijk niet te veel zout te eten en om veel volkoren producten te eten. Deze vind je in bijvoorbeeld volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkorenpasta. Eet smakelijk! 

Sport en bewegen

Beweging is ook ontzettend belangrijk en hoort dan ook bij een gezond leven. Wanneer je elke dag 30 minuten beweegt is dat al genoeg. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om elke avond een stukje te gaan wandelen of fietsen heerlijk is dat. Bij het maken van een wandeling zijn goede schoenen erg belangrijk. Voor je rug en voor je voeten is goede ondersteuning erg waardevol. Wanneer je te veel kilometers loopt op schoenen die geen steun bieden, kun je vervelende klachten oplopen, ook op langere termijn. Schaf dus een paar schoenen aan die passen bij jouw voet en je zult merken dat je ineens veel langere stukken kunt lopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *