In Nederland is het gebruikelijk voor de meeste gezinnen om minimaal 1x per jaar op vakantie te gaan. Sommige mensen blijven dan binnen Nederland en andere gaan naar bekende plekken als Frankrijk en Spanje en Duitsland. Zij gaan vaak met de auto langere afstanden reizen. Er zijn ook in Nederland gezinnen die wat minder geld te besteden hebben en geen geld hebben voor zo een dure vakantie. Zij kiezen er vaak voor om een dagje of midweekje weg te gaan. Hoog op de lijst van bekende plekken om naar toe te gaan voor een dagje weg staat Amsterdam. Dit is de hoofdstad van Nederland en kent vele culturele stereotypes van NEderland. Je kan wat veel mensen van Nederland denken wiet kopen. Dit is een echte bezienswaardigheid voor buitenlanders maar tegenwoordig is het helemaal normaal om in korte tijd rondleidingen te volgen. Dit kan door Amsterdam met de boot maar ook bijvoorbeeld met touringcar Amsterdam. Op deze manier ga je niet over het water door Amsterdam maar doe je dit met een busreis. Dit is een manier van rondleidingen geven die ook erg bekend is in bijvoorbeeld London, hier wordt dat erg veel gedaan. Op deze manier kan je namelijk in 1 of 2 dagen langs alle bekende plekken in een stad komen zonder er te lang bij stil te staan. 

Populaire dagjes weg

Een bekend iets onder de Nederlander is ook om een dagje weg te gaan naar een pretpark. Bijna elke ras Nederlander heeft wel zijn hele jeugd jaarlijks een pretpark bezorgd. Ondanks de lange rijen en dure spullen i dit erg populair en dit komt vooral doordat kinderen de attracties gewoon super leuk vinden. Vaak heb je ook vaders die de spanning van dit soort attracties leuk vinden en hierom ook geheel voor zo een dagje weg te zijn. Wat ook erg populair is onder jonge gezinnen is een uitstapje naar de beekse bergen. Hierzo maak je toch een soort Afrika gevoel mee omdat je met je eigen auto tussen de wilde dieren mag rijden. Dit levert hele leuke momenten op en af en toe ook gevaarlijke. Alleen dat houdt de spanning er wel in.

Wat is het verband tussen de vakanties en de seizoenen

In Nederland heb je te maken met hoog- en laagseizoenvakanties. Over het algemeen wordt het hoogseizoen gedefinieerd als de tijd van het jaar waarin de meeste mensen op vakantie gaan. Dit is meestal wanneer het weer op zijn best is. In Nederland is het weer zeker niet zo best, maar tussen mei en oktober is het hoogseizoen. In deze periode zal de gemiddelde temperatuur enkele graden stijgen, waardoor het meer geschikt is om op vakantie te gaan. Daarom vallen de herfst- en voorjaarsvakanties meestal niet in het hoogseizoen, maar in het laagseizoen. In het laagseizoen is de prijs van uw luxe vakantie in Nederland goedkoper dan in andere periodes. Daarom zullen gezinnen met krappe budgetten in de herfst- en voorjaarsvakantie vaker op vakantie gaan omdat ze in het hoogseizoen niet altijd kunnen betalen, dus deze periode zal veel goedkoper zijn. Het weer is meestal ook minder, dus vakanties die minder afhankelijk zijn van het weer komen in deze periode vaker voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *