In nederland heb je landelijk gezien meerdere vakanties. Je hebt de Meivakantie, Herfstvakantie, Voorjaarsvakantie, Kerstvakantie en natuurlijk de zomervakantie mag niet ontbreken. Naast deze weken heb je ook vaak een aantal landelijke vrije dagen alleen deze zijn niet even populair altijd voor vakanties voor sommige gezinnen omdat dit vaak een vrij korte en dure tijd is. 

In Nederland heb je te maken voor vakanties met hoog en laagseizoen. Over het algemeen zijn de hoogseizoenen gedefinieerd als de tijd in het jaar als de tijd waarin de meeste mensen op vakantie gaan. Dit is meestal in de tijd waarbij het weer het best is. In nederland is het weer natuurlijk niet al te best maar tussen de maanden mei en oktober spreekt men van hoogseizoen. Tijdens deze periode is het gemiddeld een aantal graden warmer en is het dus populairder om op vakantie te gaan. Camping en bungalow verhuurders spelen hierop in en laten hun prijzen een stukje stijgen deze periode omdat ze er vrij zeker van dat ze de plekjes en luxe vakantiehuizen Nederland toch wel verkocht of verhuurd worden. 

Vakantieperiodes in eigen land

De herfstvakantie en voorjaarsvakantie vallen dus vaak buiten het hoogseizoen en horen bij het laagseizoen. Tijdens het laagseizoen zijn de prijzen van je luxe vakanties Nederland wat goedkoper dan in de andere periodes. Tijdens de herfst en voorjaarsvakantie gaan dus ook wat vaker gezinnen op vakantie die het wat krapper bij kas hebben omdat ze het hoogseizoen niet altijd kunnen betalen en deze periode dus veel voordeliger uitvalt. Het weer is ook over het algemeen wat minder dus vakanties die niet zo weersafhankelijk zijn worden tijdens deze periode vaker uitgevoerd. 

Soorten vakanties in eigen land

Vanwege het feit dat het in Nederland niet altijd even goed weer is is het natuurlijk niet voordehandliggend om vakanties te houden die afhankelijk zijn voor goed weer zoals vakanties waarbij je veel op het strand en in een buitenzwembad ligt of naar een waterpark gaat. Nu zijn er wel vele Nederlandse ondernemers die hier creatief mee om zijn gegaan en leuke tropische binnenzwembaden hebben gecreëerd en ander soort originele ideeën. Hierom kiezen vele voor vakanties die wat meer out of the box liggen met bijvoorbeeld stedentrips of activiteiten in de natuur.

Er zijn vele aanbieders van stedentrips. Vaak heb je een gids die je dan brengt naar allerlei monumenten, kerkjes in de grootste steden van Nederland. Dit soort mensen kunnen met passie en liefde over al deze objecten praten. Ook kiezen mensen voor wandelvakanties, vanwege de mooie natuur in Nederland kan je kilometers over weilanden in het oosten lopen. Je gaat dan over allemaal bruggetjes en soms door de modder en als je goed oplet kan je nog wel eens een mooie koe tegenkomen die boe roept. Ook kan je in het noorden van Nederland tijdens het ebseizoen wadlopen. Nederland heeft een aantal eilandjes aan de noordelijke kust die 20 kilometer van de kust verwijderd liggen. Dit komt tijdens eb vaak droog te liggen en met een gids is het dan mogelijk om naar het eiland te lopen. Je moet wel oppassen dat je op tijd aankomt, anders loop je het gevaar dat je overspoeld wordt van het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *