Op zoek naar dingen om te doen in de Malediven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Een bezoek aan de Malediven neemt je mee naar het paradijs. Met luxe bungalows die zich uitstrekken over turkoois water dat zich uitstrekt vanaf de witte zandstranden, zijn de Malediven een droombestemming.

 1. Duiken

De Malediven zijn een van de beste duikbestemmingen ter wereld en als er één plek is waar je het eens moet proberen, dan is het hier. Er zijn veel betaalbare PADI duikcentra waar je een ontdekkingsduik kunt maken als je nog geen duikbrevet hebt, of je kunt je inschrijven voor verschillende duikopties naar een van de vele riffen.

 1. Snorkeltrips

Als duiken niet je ding is, is snorkelen een geweldige optie. De riffen op de Malediven zijn zo ongerept dat je niet diep hoeft te gaan om veel te zien! Ga snorkelen met zeeschildpadden en zie meer dan een half dozijn die hun lunch op het rif oppeuzelen.

 1. Eiland hoppen

Geloof het of niet, er is een grote nederzetting op de Malediven en veel locals wonen en werken op de eilanden. De Malediven hebben een strenge moslimcultuur, dus kleed je respectvol met een lange rok of korte broek en geen mouwen met spaghettibandjes.

 1. Ontmoet de lokale bevolking

Je kunt twee lokale eilanden bezoeken op de Malediven – Mule Island – de hoofdstad van Johnson Atoll. En Naalaafushee Island, een vissersdorpje waar je de vismarkt kunt bezoeken.

 1. Surfen op de Malediven

De Malediven zijn een surfbestemming van wereldklasse. Het Cinnamon Dhonveli Hotel trekt top surfers van over de hele wereld aan om zijn geweldige break te trotseren vrij van drukte. Voor adrenalinejunkies is surfen zeker een van de beste dingen om te doen op de Malediven.

 1. Stand Up Paddle Boarding

Als je niet van surfen houdt, is paddleboarden een andere geweldige optie. Je kunt peddelen in veilige baaien met water dat zo helder is dat je de vissen recht onder je board kunt zien zwemmen. De Malediven zijn ideaal voor SUPping omdat de meeste eilanden omgeven zijn door kalm ondiep water dat alleen ebt en vloeit met de opkomende getijden.

 1. Romantisch diner bij zonsondergang

Ik denk niet dat er een meer romantische bestemming op aarde is dan de Malediven. Als je met z’n tweeën reist en je wilt je uitleven op een romantisch avondje uit, dan is dit de plek om het te doen. Het meeste eten op de Malediven is in buffetvorm, maar neem een pauze van het smörgåsbord en geniet van een diner op het strand of op de pier bij zonsondergang.

 1. Een panoramische vlucht over de Malediven

Er is iets magisch aan het zien van de verschillende tinten van het water beneden als je over de Malediven vliegt. De eilanden vormen een patroon in de zee als de diepe oceaan tegen zandbanken en koraalriffen botst.

 1. Witte zandstranden

De Malediven staan bekend om hun witte zandstranden die zich langs de eilanden uitstrekken en het zand is glad en gemakkelijk begaanbaar. Strandgangers zullen een bezoek aan de Malediven geweldig vinden, want je kunt er ver langs de zandbanken lopen en genieten van het kristalheldere water.

 1. Vissen

Als je echt van vissen houdt, dan zul je dat hier op de Malediven willen uitproberen. Tonijn is de meest populaire vangst en je kunt op de Malediven op de juiste manier vissen, waarbij je gaat speervissen met een lokale visser, of je kunt op een gewone visexpeditie gaan.

 1. Parasailing

Als een rondvlucht niet binnen je budget past, is parasailen een andere geweldige manier om de prachtige eilanden te zien. Er is geen betere manier om de schoonheid van de Malediven te bewonderen dan van bovenaf.

 1. Verken Malé

Je vliegt de Malediven binnen via Malé en het is de moeite waard om een dag of twee door te brengen met het verkennen van de hoofdstad van de Malediven. Het is een klein eiland met een bevolking van meer dan 227.000 mensen, het is een van de dichtstbevolkte steden op aarde. Breng een dag door met het verkennen van de top bezienswaardigheden zoals de Male Vismarkt en de Oude Moskee.

Klinkt dit toch allemaal iets te ontspannen voor je en wil je liever een actievere vakantie? Denk eens aan een huttentocht Dolomieten! Of wat dacht je van de Alta Via 1?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *