Spanje is een heel mooi land. Buiten dat het mooi is, zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom het een goed idee is om een huis in Spanje te kopen. Waarom dit een goed idee is, lees je in dit artikel! Lees dus snel verder als jij het wilt weten. 

Het klimaat

Er zijn veel mensen die het heerlijk zouden vinden als ze het hele jaar door met een t-shirtje over straat zouden kunnen lopen. Als jij iemand bent die echt van zomers en lentes houdt, dan is Spanje dé plek voor jou qua weer. De zon maakt je vrolijker en zorgt voor een goede aanmaak van vitamine D. In Spanje heb je ook dagen dat het regent, maar zeker in Andalusië, of aan de Costa del Sol heb je erg veel dagen in het jaar heerlijk weer. Een goede makelaar in Spanje kan jou helpen helpen bij het vinden van de perfecte woning voor jou. 

Leven in Spanje is goedkoper 

Het aanschaffen van een woning in Spanje is een flinke uitgave. Toch is het leven in Spanje over het algemeen goedkoper dan in Nederland. De prijzen voor eten in de supermarkten zijn bijvoorbeeld een stuk lager. Ook brandstof is goedkoper en je kunt voor een lagere prijs heerlijk eten in restaurants. Dit komt omdat in Spanje het minimumloon een stuk lager ligt, waardoor Spanjaarden dus ook minder te besteden hebben dan Nederlanders. 

Je kunt lekker eten in Spanje

Er zijn heel veel lekkere dingen in Spanje die je kunt eten. Spanje staat vooral bekend om zijn tapas: heerlijke kleine gerechtjes. Dit kan van alles zijn, van olijfjes, tot gefrituurde vis en gehaktballetjes in saus. Niet alleen de tapas is erg lekker, in Spanje kun je ook geweldig paella eten en sangria drinken. Alleen het eten is dus al een goede reden om te verhuizen naar Spanje. 

Minder stress

De cultuur in Spanje is heel relaxt. Door het warmere klimaat wordt er in Spanje halverwege de middag een siësta gehouden. Dit duurt ongeveer een uur, waarbij veel mensen een dutje doen, wat eten of rustig thuis gaan zitten. Vervolgens gaat iedereen weer door met werk of school. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *