Brugge is een van de mooiste steden in België. De stad kent veel hele oude bezienswaardigheden. In de geschiedenis van Brugge één van de meest rijke steden van Europa. Er werd vanaf deze stad veel handel gedreven. Mede hierdoor staat Brugge vol met prachtige gebouwen. Ook de indeling van de stad zelf, met zijn mooie kanalen, is erg aantrekkelijk. Hieronder vind je de meest populaire en mooie bezienswaardigheden van Brugge.

Belfort toren

De Belfort toren (ook wel Halletoren) kun je in Brugge vinden op de Grote Markt. De toren is het waard om te beklimmen, want vanaf boven heb je een heel mooi uitzicht op de rest van de stad. Deze mooie toren staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst sinds het jaar 1999. Soms moet je even wachten voordat je de toren kunt beklimmen. Er kunnen namelijk maar een beperkt aantal personen tegelijk naar boven.

De Burg

Dit grote, mooie plein is deel van het oudste gedeelte van Brugge. Je kunt hier oude gebouwen vinden in de renaissance stijl. Je kunt hier prachtige bouwwerken zoals de Heilig-Bloedbasiliek vinden. Dit gebouw is zowel van binnen als van buiten heel mooi om te zien. Het stadhuis van Brugge is ook erg mooi om te zien. Dit stadhuis is één van de oudste van de Lage Landen. Je kunt dit stadhuis ook van binnen zien. Hier vind je mooie muren die beschilderd zijn en een grote zaal in Gotische stijl. Zeker de moeite waard om even te kijken dus.

Het Minnewaterpark

Dit prachtige park ligt dichtbij het centrum van Brugge. Het park is erg romantisch en is dus erg geschikt voor als je reist met je vriend of vriendin. Vroeger was dit park de binnenhaven van Brugge, maar tegenwoordig is het een mooi park met veel mooie bomen en planten. Het park is erg leuk om even uit te rusten van je drukke reis.

Overige bezienswaardigheden

De stad Brugge heeft nog veel meer te bieden dan de bovengenoemde bezienswaardigheden. Brugge is zo oud en goed bewaard gebleven, dat het vol staat met oude gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan de Stadsschouwburg, Poortersloge het Begijnhof en het Sint-Salvatorskathedraal. Zoek dus van te voren goed uit wat je allemaal wil zien tijdens je reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *