5 tips om je te beschermen tegen de zon

Eindelijk, de zon schijnt en de temperaturen stijgen. Ideaal weer om lekker aan het water te liggen of de relaxen in de tuin. Maar pas op, de sterke Uv-straling van de zon is niet goed voor je. Voordat je het weet ben je verbrand. Met onderstaande tips ben je perfect beschermd tegen de zon.

Tip 1: goede zonnebrand

Als je van plan bent om naar buiten te gaan op tropische dagen, mag een goede zonnebrand absoluut niet ontbreken. Zorg er dus voor dat je je iedere twee uur insmeert met een zonnebrand die past bij jouw huidtype. Verbrand je snel? Gebruik dan altijd minimaal factor 50. En als je van plan bent in het water te gaan, koop dan een waterproof zonnebrandcrème.

Tip 2: draag een zonnebril

De sterke Uv-straling is niet alleen slecht voor je huid, maar ook voor je ogen. Vergeet daarom nooit je zonnebril op te zetten. Bovendien hoef je met een zonnebril niet tegen de zon in te kijken en kun je beter zien, wat vooral handig is tijdens het rijden. Koop een zonnebril met een Uv-filter, mocht je die nog niet in huis hebben.

Tip 3: draag beschermende kleding

Hoewel het met het warme weer verleidelijk is om zo weinig en kort mogelijke kleding aan te trekken, kun je dit beter niet doen. Je kunt de plekken op je lichaam die het meest verbranden het beste beschermen door deze te bedekken met kleding. Doe daarom bij voorkeur een T-shirt aan, in plaats van een hemd, om je schouders te bedekken en zet een hoed of pet op om je nek en oren te beschermen. 

Tip 4: hydrateren

Door de hitte droog je enorm uit. Zorg er daarom voor dat je genoeg water drinkt, maar vermijd dranken met alcohol of cafeïne. Bovendien moet je je huid ook goed hydrateren. Smeer je huid daarom elke avond in met een goede aftersun. Aftersun bevat vochtinbrengende ingrediënten. Bovendien helpt het om je verbrande huid te koelen. Let op: Aftersun kan de verbrande huid niet genezen, dus je moet nog steeds voorkomen dat je verbrandt. 

Tip 5: zoek verkoeling

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende tip. Als het warm is, ga dan zo veel mogelijk in de schaduw zitten, of misschien zelfs binnen met de ramen en gordijnen dicht. Mocht je toch willen genieten van het warme weer, zoek dan verkoeling in water. Ga naar het strand of het zwembad en maak er een leuke dag van. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *