Als je net terugkomt van je vakantie, zit je telefoon waarschijnlijk bomvol met allerlei gave foto’s die je tijdens je vakantie hebt gemaakt. Laat ze daar niet te lang staan, maar zet ze in een fotoboek! Met zo’n fotoboek creëer je een makkelijke manier om alle herinneringen snel op te halen met een persoonlijke touch, zonder dat je eindeloos door je galerij op je telefoon hoeft te scrollen voor die ene foto. Via websites als fotoboeken.nl kun je vakantiefoto’s perfect samenvoegen tot fotoboek om je vakantiegevoel direct terug te brengen wanneer je er naar kijkt. Hier lees je wat tips over hoe je de vakantiefoto’s mooi in een boek bundelt.

Tip 1: De rug en omslag van je fotoboek

Deze tip begint al voor je het boek überhaupt openslaat. Je kunt met de kaft van je boek ontzettend veel kanten op. Zo kun je er voor kiezen om de rug en de omslag van je boek volledig overeen te laten komen met de vakantie zelf. Ga je vaker op vakantie en wil je van elke reis een mooi fotoboek laten maken? Kies dan voor eenzelfde achtergrond op de omslag waar je een kleinere foto op de voorkant overheen laat drukken. Zet op de rug steeds de locatie van je reis en het jaartal, zodat je die ene vakantie snel terugvindt als de boeken met de ruggen naast elkaar staan.

Tip 2: Vertel een chronologisch en logisch verhaal voor later

Een fotoboek is in dit opzicht goed te vergelijken met een normaal boek. Daar beleef je het verhaal van het hoofdkarakter vaak ook op een chronologische volgorde die voor jou als lezer logisch is. Probeer dit ook te doen bij je eigen fotoboek. Hou je fotoboek dus voornamelijk chronologisch, zodat je later makkelijk terug kunt vinden wat je wanneer deed tijdens de vakantie . Verzin bij sommige foto’s ook eens een onderschrift om te voorkomen dat speciale herinneringen misschien verloren gaan. Wil je duidelijk maken waar een bepaalde foto is genomen? Vergeet dan zeker niet de locatie erbij te vermelden. 

Tip 3: Wees niet te eentonig

Op elke pagina dezelfde lay-out gebruiken met steeds even grote foto’s wordt al snel saai. Wissel daarom eens wat af qua foto’s en opmaak. Maak de ene foto wat groter dan de andere, of zet een foto eens een beetje wat schuiner. Een collage met allemaal kleine foto’s die ongeveer hetzelfde laten zien kan ook een leuke toevoeging zijn. Was er echt één hoogtepunt dat er voor iedereen uitsprong – of waren het er misschien wel een paar? Druk die dan paginagroot af. Ook het thema op de achtergrond van de foto’s kan steeds veranderen. In een woord samengevat: varieer!

Tip 4: Gebruik niet elke gemaakte foto

Waarschijnlijk heb je tientallen of zelfs honderden foto’s gemaakt op je vakantie. Voor veel van die foto’s is uiteindelijk geen plek, dus kijk selectief naar welke foto’s je gebruikt. Heb je dubbele, wazige of onduidelijke foto’s gemaakt? Wees dan vooral niet bang om die te verwijderen. 

Tip 5: Kies een leuke opmaak

Moet je na je vakantie direct weer aan het werk en heb je maar weinig tijd om aan je fotoboek te werken? Geen probleem! Veel websites hebben een grote catalogus aan vooraf ontworpen opmaken rondom het thema vakantie. Fotoboeken.nl biedt je bijvoorbeeld meerdere ontwerpen in allerlei thema’s. Daarmee komt je fotoboek snel tot stand en heb je toch dat zomerse sfeertje met je eigen foto’s. Makkelijker kan niet, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *