Mogen we dit jaar nog naar de Malediven vliegen? We hopen er op, maar de kans lijkt bijna net zo groot als een Elfstedentocht in het komende jaar. Om jezelf in te dekken, wil je misschien liever naar een staycation kijken. Niet te ver van huis, zodat je nergens vast komt te zitten. Dat gezegd hebbende, wie wil er niet op de Malediven vast komen te zitten?

Gestrand op de Malediven. Klinkt voor ons als een droom. Voor wie dat liever niet wil, is een staycation in en rondom Tuinesië allicht een beter idee. Staycation is over het algemeen tegen het massatoerisme. Het gaat erom je land te verkennen en het rustig aan te doen. Het concept van staycation is niet nieuw, het is vooral populair onder senioren en grotere gezinnen.

De jongere generaties raken echter steeds meer geïnteresseerd in een staycation-vakantie omdat het betaalbaar is, tijd bespaart en ze hun land beter leren kennen. Aangezien de meeste landen opgesloten zitten zonder dat het einde in zicht is, zullen internationale reizen waarschijnlijk niet snel hervat worden. Velen maken zich zorgen over hun zomerplannen en een staycationvakantie wordt een aantrekkelijk alternatief. Er is in Nederland natuurlijk fantastisch veel te doen. Zeilen op de Friese meren, kamperen op de Veluwe, een strandvakantie in Zeeland of op de Waddeneiland of je kunt het Pieterpad gaan wandelen. 

Als je dan liever toch wat verder weg gaat, doe dat dan op een veilige en duurzame manier. Pak de trein naar de grensregio, of ga ‘ouderwets’ met de boot naar de overkant van de Noordzee en ga wandelen in Engeland of bezoek de hoogtepunten van Schotland. Een staycation gaat er niet om dat je thuis blijft. Het belangrijkste is om niet te ver te gaan. Lekker in de buurt reizen. Dat kon ook net over de grens natuurlijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *