Marokko is de malediven van Europa: strandvakantie tip voor 2021!

0
4

Als we het over de parel van het zuiden hebben dan spreken we uiteraard over Marrakech, de hoofdstad van Marokko. In de wintermaanden is de perfecte tijd om hierheen te gaan aangezien er dan hier een zalige temperatuur is. Het is een eeuwenoude stad die grenst aan de Sahara. Dit oude karakter is vooral terug te zien in de binnenstad waar vele smalle straatjes te vinden zijn. Of je naar deze stad gaat om te relaxen, te shoppen of cultuur te snuiven het is allemaal mogelijk in deze schitterende stad. Vele paleizen en moskee├źn zijn hier te vinden die je zonder twijfel moet bezoeken. Boek nu direct een reis naar Marokko.

Djemaa el Fna

Als toerist biedt dit plein echt iets waar je naar op zoek ben en zeker voor de cultuur liefhebbers. Het Djemaa el Fna is het plein waar alles gebeurt in deze stad. Hier kan je terecht voor vele Typisch Marokkaanse producten, de straatartiesten zullen de sfeer omhoog krikken en voor bezienswaardigheid wordt gezorgd door de slangenbezweerders en acrobaten. In de avonduren kan je hier terecht voor een goede maaltijd.

Paleizen

De paleizen zullen je versteld doen staan van schoonheid, oftewel je moet er heen. Vaak was dit de huisvesting voor een harem. Het paleis de la Bahia komt uit 1880 en heeft in totaal 160 kamers. Het paleis staat op 8 hectare grond en heeft een enorme tuin. Si Moussa, de eigenaar wilde niet dat zijn 4 echtgenotes en 24 bijvrouwen elkaar zouden zien in de tuin. Het is niet het enige paleis wat hier te vinden is, je hebt namelijk ook nog paleis Dar MeNebhi dat uit de 19e eeuw dateert. Dit paleis is veel meer versiert en gedecoreerd met fonteinen en vele beschilderde tegeltjes. In het paleis is er een museum te vinden.

Medina

Medina is de binnenstad van Marrakech. Probeer hier niet te verdwalen aangezien hier ontelbare kleine straatjes door elkaar kronkelen. Het lijkt allemaal wat chaotisch, maar als je het helemaal door hebt dan zal je de logica ervan inzien. Voor sommige is het een plezier de andere vinden het verschrikkelijk, maar het is hier normaal dat je afdingt. Probeer het is uit en hou voor jezelf een echt minimum en maximum in gedachte, zolang je wederzijds respect houd zal je het vanzelf gaan waarderen.

Boek je vakantie via internet
Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig via internet je vakantie boeken. Door gebruik te maken van een online reisbureau kun je boeken voor een goedkope prijs. Je stelt je pakketreis eenvoudig zelf samen. Je kiest dus een vlucht naar, en hotel in, Marokko. Door deze combinatiereis ben je goed verzekerd en valt je reis onder de reisverzekering en dekking van het ANVR.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here