Is een reis naar de Malediven mogelijk zonder creditcard?

0
8

De Malediven worden gemarkeerd door hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee en zijn dan ook voor veel mensen terecht een droombestemming. Heb je zelf ook de wens om af te reizen naar dit paradijs, maar heb je geen creditcard en vraag je je af wat de mogelijkheden zijn? We vertellen je alles over reizen naar de Malediven zonder creditcard.

Betalen op de Malediven zelf

Als je geen creditcard hebt, is het verstandig om vanuit Nederland Amerikaanse dollars mee te nemen naar de Malediven. Op veel plekken worden namelijk alleen Amerikaanse dollars of een creditcard als wettig betaalmiddel geaccepteerd. Op het vliegveld van Malé kun je het lokale geld (Maldivische Rufiyaa) pinnen, maar dit kun je alleen in de hoofdstad gebruiken. Ben je in Malé, dan is het uiteraard wel handig om Rufiyaa te hebben. Het is niet mogelijk om in Amerikaanse dollars te pinnen op de Malediven. Bovendien accepteren niet alle geldautomaten buitenlandse passen. Zorg dus dat je genoeg dollars bij je hebt!

Het boeken van vliegtickets

Om een vliegticket te boeken heb je geen creditcard nodig. De meeste vliegmaatschappijen bieden namelijk ook andere betaalmethoden aan, zoals PayPal of zelfs iDeal. Enkele vliegmaatschappijen die vluchten naar de Malediven aanbieden zijn Emirates, Qatar Airways en Etihad Airways.

Resorts op de Malediven

Bij de meeste resorts kun je met creditcard of met Amerikaanse dollars betalen. Er zijn zelfs resorts waar je alleen met dollars kunt betalen. Als je geen creditcard hebt, is het dus wederom van belang dat je genoeg Amerikaanse dollars bij je hebt. Met je pinpas betalen is meestal niet mogelijk. Wil je liever niet in een duur resort slapen en geef je de voorkeur aan een fijner geprijsd hotel? Dan kun je via een internationaal hotelplatform boeken en kijken of er een mogelijkheid is om op andere betaalmethodes te filteren.

Auto huren

Een auto huren geeft de nodige vrijheid op vakantie. Het is eigenlijk op bijna elke bestemming handig om een creditcard te hebben als je een auto gaat huren. Hoe je een auto zonder creditcard kunt huren? Dan moet je op zoek naar een autoverhuurder die je betaalpas accepteert. Je moet dan vaak wel de hele borgsom in één keer kunnen betalen. Het is niet altijd even duidelijk of het mogelijk is om zonder creditcard een auto te huren, dus bel of mail altijd even met het bedrijf waar je een auto wilt huren. Echter dien je er wel rekening mee te houden dat je op veel plekken simpelweg niet terecht kunt zonder creditcard. Je kunt eventueel overwegen om een creditcard van een vriend of familielid te lenen of een prepaid creditcard aan te vragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here