De meeste mensen hebben wel eens een vliegreis meegemaakt. Over de wereld wordt er dagelijks door een talloze hoeveelheid aan mensen gevlogen. In sommige gevallen zijn dit kleine afstanden, bijvoorbeeld van de ene stad in hetzelfde land naar de andere stad, maar in andere gevallen zijn dit ook lange reizen. Een lange reis kan van het ene naar het andere land zijn, maar dit kan ook van het ene naar het andere continent zijn. Vliegen wordt over het algemeen als een behoorlijk makkelijke en comfortabele, maar vooral snelle manier van reizen ervaren. Het vliegen wordt echter direct al een stuk aangenamer en comfortabeler, wanneer je geen gebruik maakt van een passagiersvliegtuig, maar daadwerkelijk zelf een vliegtuig huurt. Dit kost uiteraard wat meer, maar dan heb je ook wat. Hieronder vindt je een aantal voordelen van het huren van een vliegtuig.

Je eigen reistijd kiezen
Wanneer je gaat vliegen met een passagiersvliegtuig kun je meestal tussen een aantal tijden kiezen. Je kiest een tijd waarop er een vliegtuig op de planning gaat vertrekken naar de bestemming waar jij ook heen wilt. Wanneer je zelf een vliegtuig huurt ben je hier een stuk vrijer in. Je kiest namelijk zelf de datum en het tijdstip waarop je wilt vertrekken. Uiteraard dien je wel rekening te houden met de vertrek van andere vliegtuigen, maar je bent een stuk vrijer in de keuze van hoe laat je wilt vertrekken.

Lange wachtrijen voorkomen
Op het moment dat je met een zelf gehuurd vliegtuig gaat vliegen vermijdt je een behoorlijk groot deel van de lange wachtrijen. Iemand die met een passagiersvliegtuig vliegt moet een bepaald aantal uren voor vertrek op het vliegveld aanwezig zijn, in een rij staan om zijn of haar bagage af te geven en in een andere rij staan om in te checken. Bij een privévliegtuig is dit allemaal niet het geval. Het werkt als een soort VIP. Je hoeft niet in lange rijen te staan, maar je checkt ergens in waar het niet druk is. Ook hoef je niet uren van te voren op het vliegveld aanwezig te zijn. In de meeste gevallen is een half uurtje voor vertrek meer dan genoeg.

Comfort en luxe
Met een zelf gehuurd vliegtuig reis je ook een stuk luxer en comfortabeler. Zo kun je vaak zelf van te voren kiezen wat je tijdens de reis geserveerd wilt krijgen als eten, je kunt van te voren extraatjes laten klaar maken en je hoeft ook tijdens het zitten en liggen in de lucht geen rekening te houden met anderen.

Bron: First Class Aviation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *