De nieuwe Corona voorschriften zijn een feit en hoewel we een mooie zomer hebben gehad, is het einde van de tunnel nog niet in zicht. Een strandvakantie in de Malediven gaat hem misschien in 2021 niet worden, maar waar wandelen in 2020 al vaker op de agenda van de reiziger stond, kunnen volgend seizoen best eens meer wandelvakanties geboekt worden. Kan dat dan ook op de Malediven?  Ja, maar wel met een nat pak. En als je niet zover wilt vliegen, kun je ook de Alpen proberen. Dit zijn onze favoriete wandelvakanties! 

1) Wandelen op de Malediven? 

Dus je kunt wandelen op de Malediven? Ja, maar het is niet het wandelen wat je misschien gewend bent. Tenzij je al een keer bent wezen Wadlopen. Denk Wadlopen maar dan onder de zon en in azuurblauwwater. Onlangs wandelde een groep van 150 Maldiviërs 35 km en 103 eilanden langs de rand van Gaafu Dhaalu, een van ’s werelds grootste natuurlijke atollen, die soms tot diep in het water waden. Het kan dus, maar verwacht er niet te veel van. 

2) Tour du Mont Blanc

Nee, dan liever de Mont Blanc, de grootste berg van de Alpen. Rondom deze berg kun je de Tour du Mont Blanc wandelen. Van prachtige uitzichten op de bergen en besneeuwde toppen tot kleine en pittoreske dorpjes onderweg, de TMB heeft een hele hoop te bieden. Je start in Franrijk bij Cahmonix, wandelt vervolgens naar Italië en keert via Zwitserland weer terug in Frankrijk. Je trekt de hele Mont Blanc rond in 9 etappes. Onderweg verblijf je in de meest gastvrije berghutten en beleef je dat echte Alpen gevoel. 

3) Salzburger Almenweg

Grüss Gott! De Salzburger Almenweg is een van de populairste huttentochten in Oostenrijk. Deze tocht, die ook te doen is voor beginners, brengt je von Alm zu Alm. Dit betekent dat je van de ene alpenweide naar de andere trekt. De Salzburger Almenweg is een 350 kilometer lange tocht, verdeeld over 31 etappes. Het mooie van deze tocht is dat hij gemakkelijk in kleinere delen kan worden verdeeld, zodat je je eigen trektocht kunt samenstellen en zelf vorm kunt geven aan je ideale wandelvakantie. 

4) Annapurna Circuit

Wil je het iets hoger op zoeken? Een wandeling op het Annapurna Circuit in Nepal is een ongelooflijk gevarieerde en opwindende wandeling op hoogte. De regio van het Annapurna Circuit ligt in het centrale Himalaya gebergte van Nepal en heeft enkele van de hoogste bergen ter wereld, waaronder Annapurna I, de zevende hoogste piek ter wereld. Niet geschikt voor wanneer je hoogtevrees hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *