Een vakantie naar de Malediven staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Wil je daad bij het woord voegen en afreizen naar de Aziatische eilandengroep om te genieten van de oogverblindende parelwitte stranden en de helderblauwe zee? Dan is het eerst tijd om het kostenplaatje onder de loep te nemen. En dat begint bij het vliegticket. Dat kan al best een struikelblok zijn, want vliegtickets naar verre landen zijn over het algemeen altijd een smak geld.  Met deze 5 tips betaal je de scherpste prijs voor je ticket.

  1. Wees flexibel

Dit lijkt een open deur, maar flexibiliteit is een van de belangrijkste factoren bij het binnenslepen van een fijn geprijsd vliegticket. Het zal geen verrassing zijn dat je het hoogseizoen en schoolvakanties beter kunt vermijden, maar nóg beter is om je helemaal niet vast te pinnen op één periode. De Malediven zijn tenslotte het hele jaar door zomers warm. Zo kun je de prijzen nauwkeurig in de gaten houden en boeken als je de laagste prijs te pakken hebt.

  1. Boek op het juiste moment

De veronderstelling dat je er goed aan doet om een op een goedkope lastminute te wachten zwerft nog steeds rond. Dat klopt echter al jaren niet meer. Natuurlijk komt het af en toe nog voor dat een luchtvaartmaatschappij van de laatste lege stoelen af wil en deze voor een habbekrats in de verkoop gooit. Maar het algemeen geldt dat je beter eerder dan later kunt boeken. Let wel op: wees ook niet te vroeg. De goedkoopste vluchten boek je gemiddeld 8 weken van tevoren.

  1. Kijk naar luchthavens in de buurt

Voor een verre reis als de Malediven is vliegen vanaf Nederland niet altijd de voordeligste optie. Neem in je zoektocht ook andere luchthavens in Europa mee, want de kans is groot dat het vanaf daar goedkoper is. Zélfs als je de reis naar het vliegveld toe erbij berekent.

  1. Gebruik verschillende vergelijkingstools

Er zijn eindeloos veel vergelijkingstools, die allemaal beweren de goedkoopste vluchten te hebben. De sleutel is niet om de beste vergelijkingstool te vinden, maar om er zo veel mogelijk te gebruiken. Het resultaat kan in elke tool net even anders zijn.

  1. Nieuwsbrieven

Wellicht vervloek je luchtvaartmaatschappijen wel eens als er weer een ongevraagde nieuwsbrief in je inbox belandt, maar de informatie die daarin staat kan wel degelijk handig zijn. Deze nieuwsbrieven staan namelijk vaak bomvol met aanbiedingen, lastminute deals en speciale prijzen voor nieuwe routes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *