Wanneer we denken aan een reis naar het Afrikaanse land Tanzania, denken we misschien niet direct aan een zonvakantie en duiken. Echter, kun je gemakkelijk een Zanzibar vakantie boeken en hierbij een heerlijke zonvakantie tegemoet gaan. Zanzibar is een zelfstandige staat van Tanzania in de vorm van een eiland vlak aan de Oostkust van Tanzania. De hoofdstad van Zanzibar is Zanzibar stad, een kleurrijke stad vol cultuur en gezellige terrasjes. Het is een eiland vol prachtige natuur en toeristische hotels. Een Zanzibar vakantie kan je dan ook een hele tijd vermaken.

Zanzibar vakantie, all-inclusive

Houd je van een zonnige strandvakantie waarbij je heerlijk aan het strand kunt liggen en van een all-inclusive resort gebruik kunt maken? Dan zou een Zanzibar vakantie wel eens iets voor jou kunnen zijn. Je vindt op Zanzibar namelijk verscheidene resorts die zowel halfpension als all-inclusive vakanties aanbieden. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de verscheidene hotels en hun posities op het eiland.

Zit je bij een mooi strand en dicht bij het stadje Zanzibar? Dan heb jij gegarandeerd een geweldige Zanzibar vakantie. Op dit eiland kun je genieten van de zonnige dagen, de prachtige zee, bountystranden en natuurlijk van de heerlijke Afrikaanse gerechten. Wees echter alert in de zon, want je begeeft je heel dichtbij de evenaar. Dit betekent dat de zon vlak boven je hangt en kans op verbranding groot is.

Duiken of snorkelen

Tijdens je Zanzibar vakantie kun je van alles ondernemen op het eiland. Zo kent het eiland de mooiste locaties om te duiken of te snorkelen. Het is dan ook aan te raden om in Nederland al wat duiklessen te nemen en een brevet te halen, zodat je tijdens de Zanzibar vakantie kunt duiken op de prachtige gebieden in de zee. Heb je geen brevet en wil je toch duiken? Dan kun je snorkelen bij de stranden en eventueel met reizen mee voor onervaren duikers. Hierbij krijg je een kleine les voor je vrij in de waters mag duiken.

Met een goed brevet kun je echter mee op reizen naar de prachtige duiklocaties verder de zee op. Snorkelen is ook een prachtige ervaring op Zanzibar en wanneer je geen duik brevet hebt is dit ook een enorme aanrader! Er zijn verscheidene locaties op en rondom het eiland waar je gratis en tegen vergoeding kunt snorkelen. Ga nooit zelf zoeken naar een plek om te snorkelen, omdat de meeste riffen en gebieden zijn beschermd. Er kunnen je hoge boetes staan te wachten als je in deze gebieden wordt gezien.

Lokale cultuur

Zanzibar heeft een sterke cultuur die zich uit via de kleurrijke muurschilderingen die je in Zanzibar stad vindt, maar ook in de restaurants en de lokale bevolking. Zo kun je met lokale medicijnmannen en kruideniers mee op een tocht door de natuur en leer je over de genezende werkingen van bepaalde planten. Hierbij krijg je uitleg over hoe zij deze ingrediënten gebruiken en wat deze met je lichaam doen. Het bezoeken van deze dorpen of de stad Zanzibar zijn een goede manier om de lokale cultuur te leren kennen. Ook kan het een welkome afwisseling zijn met het leven op het resort.

Boek je Zanzibar vakantie direct op TanzaniaSpecialist.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *