De Malediven zijn voor vele van ons de ideale droomvakantie. Prachtige stranden, verlaten eilanden en de meeste mooie snorkel- en duikplekken. Niet voor niets zijn de Malediven steeds populairder en daarom hierbij de 6 beste tips als je naar de Malediven wilt reizen.

Winter is de beste reistijd

Wanneer hier de kou langzaam ons land binnentrekt, begint in de Malediven de zomer. Ondanks het hele jaar de zon schijnt en er temperaturen van 25 a 30 graden zijn, is het weer van december t/m april het best. Dit heeft vooral te maken dat er in deze periode het minste regen valt. In andere maanden kan je dus ook gewoon het land bezoeken alleen moet je niet raar opkijken dat opeens met bakken uit de hemel komt en een paar minuten later weer droog is.

Lees ervaringen over de Malediven

De Malediven zijn voor veel reizigers toch wel een hele stap. Een andere cultuur, lang vliegen en een onbekend land. Daarom raden wij altijd aan om je reis van te voren goed voor te bereiden. Een goede voorbeeld hiervan is om je Malediven ervaringen van te voren goed door te lezen. Zowel over het land, de plaatsen welke je wilt bezoeken, de resort als de activiteiten welke je op de planning hebt staan.

Je moet een visum hebben

Zodra je op de Malediven land, moet je een visum aanvragen. Alle Nederlanders en Belgen krijgen een visum voor maximaal 90 dagen waardoor je heerlijk kan genieten van je vakantie. Deze kan je gewoon bij het landen aanvragen en is dus niet nodig om online te doen.

Inentingen niet verplicht, wel handig!

Wanneer je naar de Malediven reist is het niet verplicht om je te laten inenten. Toch zijn er bepaalde inentingen welke super handig om te nemen. Overigens is er één uitzondering wanneer je een land hebt bezocht waar gele koorts aanwezig is. Als dit zeven dagen voor je vertrek naar de Malediven het geval is, is dit wel verplicht. Vaccinaties welke handig om te nemen zijn tegen DTP, hepatitis A en BMR (als je geen mazelen of de inenting hiertegen hebt gehad).

Neem een wereldstekker mee

Het is misschien niet het eerste waaraan je zou denken, maar een wereldstekker is echt één van de belangrijkste dingen om te doen als je naar de Malediven reist. Er is een elektriciteitsnet van 220-230 volt, maar van een universeel stopcontactenysteem hebben ze niet gehoord. Je vindt hier dna ook gewoon de Europese, maar ook Britse en Indiase. De wereldstekker is de ideale oplossing hiervoor zodat je altijd stroom tot je beschikking hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *