Je denkt er wellicht niet meteen aan; Nederlandse films en series kijken terwijl je op vakantie bent, toch vinden veel mensen het erg fijn om dit zo af en toe te doen. Voornamelijk voor het slapen gaan is het erg fijn om een Nederlandse film of serie te kijken, net zoals veel mensen dat graag thuis ook doen. Echter is dit vaak nog mogelijk omdat deze beelden geografisch beveiligd zijn. Gelukkig zijn er enkele manier om dit te omzeilen, deze manier lees je in dit artikel.

Waarom kan ik deze beelden niet zien in het buitenland?

Het antwoord op deze vraag is vrij simpel, wanneer je films en series wilt kijken in het buitenland is dit vaak niet mogelijk doordat de Nederlandse uitzender vaak geen rechten op de beelden heeft in het buitenland. Hierdoor blokkeren ze voor jou deze beelden en dit is natuurlijk erg jammer. Ook is het mogelijk dat je wel de beelden kunt bekijken, maar dat het geluid en de ondertiteling van de film of serie wel in een andere taal is.

Hoe kun je deze beelden als nog bekijken?

Gelukkig is er een oplossing om deze geografische blokkade te omzeilen, namelijk een VPN. Een VPN (Virtual Private Network) is een verbinding die via een VPN server loopt. De verbinding loopt dus niet van computer naar computer, maar wordt eerst geleidt naar de VPN server. Hierdoor is het mogelijk om het IP-adres van jouw apparaat te veranderen. Het is de bedoeling dat je jouw IP-adres verandert naar een Nederlands IP-adres. Zo denkt het apparaat waarop jij je film wilt kijken dat je je gewoon in Nederland bevindt, terwijl dit eigenlijk niet zo is. Door deze aanpassing is het mogelijk om Nederlandse films en series te bekijken door heel de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *