Wij Nederlanders houden van op vakantie gaan, het weer is hier vaak slecht en daarom zoeken we graag het zonnetje op. Vakanties kosten soms enorm veel geld, toch hoeft dit niet persé. Door een paar simpele tips kun je al snel geld besparen, wat je vervolgens op de vakantie aan iets leuks kunt besteden. Daarom 3 tips om geld te besparen op de vakantie.

1.   Probeer is kamperen

Over het algemeen is kamperen een van de goedkoopste opties voor wie op vakantie wilt naar de zon. Bij kamperen betaal je alleen de camping voor een gebied waarop je een caravan of tent kunt zetten. Deze kosten zijn een stuk lager dan bijvoorbeeld  een hotelkamer huren. Ook is kamperen zeer gezond en vinden kinderen dat vaak nog leuker dan een hotel.

2.   Bespaar geld op een reisverzekering

Vakantie is leuk, echter heb je vaak ook meer kans op ziekte of een ongelukkig ongeval. Wees daarom altijd voorbereid op het ergste en sluit een reisverzekering af. De basisverzekering waarover je in Nederland beschikt dekt vaak alleen het Nederlandse tarief, dat vaak een stuk lager is dan in het buitenland. Het komt er dus op neer dat wanneer je een vervelend ongeval overkomt dat je een hoop zelf moet betalen als je geen reisverzekering hebt. Mensen die al wel over een reisverzekering beschikken kunnen vaak nog minder betalen, omdat de prijzen van deze verzekering vaak verandert.

3.   Zet je auto in de buurt van Schiphol

Mensen die met het vliegtuig op vakantie gaan, gaan vaak met de taxi naar Schiphol. Echter is het vaak goedkoper om je auto in de buurt van Schiphol te parkeren. Met de zogenaamde ‘Shuttle Service’ kun je naar een parkeerplaats in de buurt van het vliegveld rijden, het bedrijf achter de parkeer service brengt je vervolgens naar het vliegveld. Deze uitkomst maakt de reis naar vakantie vaak goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *